Aku rasa, salah satu sebab kenapa ada orang percaya sangat dengan business ani mungkin pasal ia inda tepikir yang kad kredit atu dapat di tiru. Sanang saja ni mun kan meniru dan membuat kad kredit palsu. Asal saja ada information dan detail dari nombor kad kredit yang di curi dan alat-alat untuk membuat kad kredit tersebut seperti high tech ’embossing machines’ untuk menulis nombor pada kad kredit, plastic cards dan computer equipments yang relevant. Dan yang paling penting, misti ada criminal minds lah.

Yang lebih pintar lagi ‘magstripe scam‘ ani. Informasi dari magnetic strip dari kad kredit atu belurih ia mencuri dan kod kod sekuriti pun mampu ia menembusi. Breaking codes ani memerlukan minda yang analytical, biasanya orang orang handal Maths lah ni membuat.

A general illustration of the Black Market in stolen credit cards.
“an identity thief in Denver could buy stolen credit card numbers from a hacker in Moscow, send them to Shanghai to be turned into counterfeit cards, then pick up a fake driver’s license from a forger in Ukraine before hitting the mall.”

“When Butler scored dumps, Aragon went to work, hurriedly stamping out bogus plastics using an embosser, a card printer, a heat foil press, and an MSR206 magstripe writer. The cards entered Aragon’s assembly line as white plastic and emerged as near-perfect full-color forgeries, complete with holograms. As soon as the ink was dry, Aragon and his friends went shopping for luxury items that could be easily fenced. Timing was key; they had to grab the freshest dumps, press them in plastic, and buy as much as they could before the crooks who had purchased or stolen the numbers maxed them out first.”

Bagaimana nombor kad kredit di perolehi.
Di sini ada ku menerangkan tentang a Mathematical way to check the validity of kad kredit kita. It’s just for fun dan untuk membuka minda biskita tentang bermacam possibilities cara peniruan kad kredit ani. Click saja di sini.

Kredit kad palsu ani memang boleh di pakai ni. Selagi yang empunya kredit kad inda sadar kad nya bepakai selagi atu lah kita dapat memakai. Tapi bila dah kedapatan dan ia report polis, abis lah kita. Macam cerita orang Malaysia yang kana tangkap di Thailand ani (al-kisah nya). Inda ia tau tu kad di pakai nya tu palsu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: